Täysin uusi Picanto

Kia, Uutiset

Uusi Picanto tuo A-segmenttiin nuorekasta ja energistä luonnetta. 

Auto erottuu itsevarmalla muotoilulla ja upeilla sisätiloillaan. Uusi Picanto tarjoaa asiakkaille runsaasti yksilöintimahdollisuuksia. Picanto on myös luokkansa monikäyttöisin auto. Sen 255 litran tavaratila on segmenttinsä suurin.

Uutena voimanlähteenä Picantoon tulee saataville Kian kolmisylinterinen 1.0 T-GDI -bensamoottori. 100-hevosvoimainen moottori on Picanton tehokkain voimanlähde koskaan. Samalla se on ensimmäinen turboahdettu moottori Picanto-mallistoon. 

Michael Cole, Chief Operating Officer of Kia Motors Europe: “Picanto on yksi Kian parhaiten myyvistä autoista maailmassa ja sillä on vahva suosio Euroopassa. Asiakkaat arvostavat sen alhaisia käyttökustannuksia, kompakteja mittoja kaupunkiajossa ja varustelua. Uusi malli säilyttää nämä vahvuudet tarjoten lisää dynaamisuutta ja suorituskykyä. Autoon on saatavilla uusinta yhdistettävyys- ja turvallisuusteknologiaa. Olemme luottavaisia, että uusi Picanto vahvistaa asemaamme markkinoilla tässä erittäin kilpaillussa segmentissä.”

Kia on myynyt maailmanlaajuisesti 1,4 miljoonaa toisen sukupolven Picantoa vuodesta 2011 lähtien, jolloin nykymalli esiteltiin. Euroopassa autoa on myyty yli 300 000 kappaletta. Malli on säilyttänyt vetovoimaisuutensa myös elinkaarensa lopussa. Kia myi Euroopassa viime vuonna yli 55 000 Picantoa. Myynti kasvoi 3 prosenttia edellisvuodesta. Picanto on kuulunut myös Suomessa luokkansa myydyimpiin henkilöautoihin.

 

Näyttävä muotoilu

Uusi Picanto suunniteltiin yhteistyössä Kian design-keskuksissa Saksassa ja Koreassa. Muotoilijat saivat tehtäväkseen luoda innovatiivisen, rohkean ja hauskannäköisen urbaanin kaupunkiauton. Tuloksena on luokkansa vetovoimaisin auto, jonka vaikuttavuutta lisäävät korin rohkeat linjat.

Uuden Picanton akseliväli on kasvanut 2400 millimetriin (+ 15 mm). Auton pyörät sijaitsevat aiempaa kauempana kulmissa. 25 mm lyhyempi etuylitys korostaa auton otetta tiehen. Kolmannen sukupolven Picanton tunnistaa keulasta uudesta Kian ”tiger-nose -säleiköstä”, joka on aiempaa leveämpi. Keulan vaikuttavuutta lisäävät uudet ajovalot, jotka ulottuvat kiinni yläsäleikköön. Auton keulailmeen täydentää uusi alamaski, johon on yhdistetty sivuille näyttävät ilmanohjaimet.

Uusi Picanto on pituudeltaan sama kuin edeltäjänsä (3595 mm). Auton sivuprofiili on kuitenkin aiempaa erottuvampi. Voimakkaat pyöränkotelot, hienovaraisesti muotoillut korinpinnat ja korkeampi hartialinja luovat autolle määrätietoisemman ilmeen. Uudessa mallissa hyödynnetään myös Kian leveämpää C-pilaria, joka on aiempaa pystysuorempi.

 

Runsaasti yksilöintimahdollisuuksia

Uusi Picanto tarjoaa asiakkaille yksilöintimahdollisuuksia enemmän kuin koskaan aiemmin. Valittavana on 11 ulkoväriä, joista kuusi on uutta. Alumiinivanteita on saatavilla neljänä eri vaihtoehtona (14”–16”). Myös sisätilat on mahdollisista yksilöidä asiakkaiden toiveiden mukaan. Tarjolla on viisi erilaista väripakettia.

Kia tuo Picanto-mallistoon ensimmäisen kerran tarjolle uuden GT Line -varustetason, joka on saanut vaikutteita Kian suorituskykyisistä GT-malleista. GT Line -varustetason autot erottuvat urheilullisilla yksityiskohdillaan, kuten kolmivärisellä etumaskilla, sivulevikkeillä ja tuplapakoputkilla.

Kian suunnittelijat ovat luoneet uuden Picanton sisätiloihin modernin ja hienostuneen ilmeen. Muotoilu korostaa matkustamon leveyttä. Kojelaudan keskellä on uusi ”kelluva” informaatio- ja viihdejärjestelmä 7” kosketusnäytöllä. Picanton kosketusnäyttöön on saatavilla älypuhelinten integroimista varten Android Auto™- ja Apple CarPlay™ -palvelut. Uuteen Picantoon on tarjolla myös langaton matkapuhelimen latausmahdollisuus, joka sijaitsee auton keskikonsolissa.

 

Tehokas tilankäytöltään

Uusi Picanto tarjoaa luokkansa tehokkainta tilankäyttöä, vaikka auton pituus (3595 mm), leveys 1595 (mm) ja korkeus (1485 mm) ovat pysyneet ennallaan. Kasvanut akseliväli ja aiempaa pidempi takaylitys ovat vapauttaneet lisää tilaa matkustamoon ja tavaratilaan. Picanto tarjoaakin matkustajille enemmän jalka- ja pääntilaa kuin sen A-segmentin kilpailijat.

Picanton tavaratila on kasvanut 200 litrasta 255 litraan. Tavaratilan pohja on myös säädettävä. Sitä voi nostaa tai laskea 145 mm, mikä tuo tarvittaessa lisää tavaratilaa.

Picanton takaistuimet kääntyvät 60:40-suhteessa. Tämä lisää auton kuljetuskapasiteetin 1010 litraan.

 

Nautinnollista ajettavuutta

Uusi Picanto tarjoaa nautittavaa ajettavuutta ja käsiteltävyyttä edeltäjänsä tavoin. Autoon on kuitenkin tehty useita parannuksia, jotka ovat kohentaneet ajovakautta ja ohjaustuntumaa. Uuden ohjausvaihteen myötä auton ohjaus on 13 % edeltäjäänsä nopeampi. Uusi Picanto on ensimmäinen auto luokassaan, jossa on kaarrejarrutuksen hallinta. Järjestelmä parantaa auton hallittavuutta voimakkaissa jarrutustilanteissa kaarteissa. Uutena turvallisuusvarusteena Picantossa on automaattinen hätäjarrutustoiminto.

Kolmannen sukupolven Kia Picanto esitellään Suomessa 21.–23. huhtikuuta. Auto on saatavana kahdella varustetasolla: LX (67 hv) ja EX (84 hv). GT Line (100 hv) -varustetaso saapuu Suomeen loppuvuodesta. Jo LX-varusteluun kuuluvat vakiona muun muassa lämmitettävä ohjauspyörä, Bluetooth, ajovaloautomatiikka, audiosäätimet ohjauspyörässä ja mäkilähtöavustin.

Katso koko Picanto mallisto »