Kolme helppoa tapaa huolehtia autosi jälleenmyyntiarvosta

Artikkelit

Auton jälleenmyyntiarvo on monelle mysteeri. Arvoon vaikuttaa monta seikkaa, lue mitä sinä voit tehdä autosi arvon hyväksi.

Varmasti jokainen, joka on jossain vaiheessa miettinyt uuden auton ostamista, on törmännyt lausahdukseen ”auton jälleenmyyntiarvo putoaa saman tien, kun ajat auton pois kaupasta”.

Delta Auton markkinointispesialisti Juha Hämäläinen kertoo kolme käytännön vinkkiä, joilla pystyt helposti säilyttämään autosi arvon.

 1. Huolla autoa säännöllisesti

Tärkein asia, jolla mahdollistat autosi jälleenmyyntiarvon, on pitää kiinni valmistajan suosittelemista huoltoajoista. Pidäthän silmällä, että huolloista jää riittävät todisteet huoltokirjaan. Jos olet tein itse ja säästin -tyyppi, ei huolta. Muista vain kirjata tarkkaan, mitä olet tehnyt. Näin pystyt todistamaan tulevaisuudessa huomattavasti helpommin uudelle auton omistajalle, mitä huoltoja menopeliin on tehty. Otathan kuitenkin huomioon, että huoltoliikkeessä tehtyä huoltoa arvostetaan huomattavasti enemmän kuin itse tehtyä. Huollon henkilökunnalla on aina velvollisuus tiedottaa asiakasta huollon aikana autossa havaituista muista puutteista. Näin voidaan varmistua siitä, että omistaja on ajan tasalla auton kunnosta.

2. Huolehdi autosta kokonaisvaltaisesti

Jotta tulevaisuudessa auto olisi helpompi myydä eteenpäin, tulee myös korin olla kunnossa. Kukaan ei saa parasta mahdollista jälleenmyyntihintaa, jos autossa on lommoja, ruostetta tai jos tuulilasi ei ole kunnossa. Aika on rahaa, joten näppärä vinkki on lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja hyödyntää maalaus- ja korjauspalveluita vaikkapa renkaiden vaihdon yhteydessä.

3. Pidä auto siistinä

Yleisin ja ehkä myös helpoin asia auton ylläpidossa, on pitää menopeli siistinä. Olipa kyse auton ulkokuoresta tai sisätiloista. Huolehdi, että peset autosi säännöllisin väliajoin ja imuroit sen sisältä. Talvella auton pintoihin pesiytyy syövyttävää suolaa ja keväisin autonomistajaa härnää hiekka. Pesulla estät ruosteen syntymisen maalipintaan. Lisäksi vahaus on hyvä suojautumiskeino likaa ja ruostetta vastaan. Vaha pitää maalipinnan helppohoitoisena.

 

Mietitkö mikä on autosi tämän hetkinen arvo?

Voit tehdä ilmaisella Deltan Hinta-arvio palvelulla arvion autostasi helposti ja nopeasti. Myös huoltomme auttaa sinua autosi myyntikuntoon laittamisessa.

Delta Hinta-arvio »

Delta Huolto »