Kia Stinger esiteltiin Detroitissa

Uutiset

Kia Motors paljasti Detroitin kansainvälisessä autonäyttelyssä täysin uuden Kia Stinger -mallin. 

Stinger on Kian 5-paikkainen urheilullinen sedan, joka tulee olemaan Kian kaikkien aikojen suorituskykyisin tuotantomalli. Ylellinen Stinger on samalla Kian uusi lippulaiva Euroopan markkinoille.

Orth Hedrick, vice president, product planning for Kia Motors America: ”Stinger on unelmiemme auto. Unelmamme ovat käyneet toteen vuosien sitoutumisen ja kovan työn ansiosta. Stinger on Kian GT-konseptimallista jalostettu auto, jota on kehitetty legendaarisella Nürburgringin kilparadalla. Tulos on yksinkertaisesti upea.”

Kia Stingerin muotoilusta on vastannut Peter Schreyer, chief design officer, Frankfurtissa tiimeineen. Ajettavuus on Albert Biermannin, head of Kia’s Vehicle Test and Performance Development, ja hänen insinööriryhmänsä käsialaa. Autoa on kehitetty Koreassa ja vaativalla Nürburgringin moottoriradalla Saksassa.

Vuonna 2014 BMW:ltä Kialle siirtynyt Albert Biermann: ”Stinger on Kian brändille ainutlaatuinen tuote. Kukaan ei odottanut tällaista autoa. Ei ainoastaan ulkonäön suhteen, vaan myös ajettavuudeltaan. Stinger on jotain täysin ainutaatuista.”

Auto on saanut vaikutteensa vuonna 2011 Frankfurtin autonäyttelyssä esitellystä GT-konseptimallista. Stinger on aito gran turismo, jossa yhdistyvät rohkean muotoilun lisäksi upeat sisätilat ja ensiluokkainen ajettavuus.

Stingerin muotoilu korostaa auton atleettista olemusta ja vahvaa otetta tiehen. Pitkä akseliväli (2905 mm) yhdistettynä vahvaan hartialinjaan ja lyhyeen etuylitykseen tekevät Stingeristä dynaamisen ja elegantin.

Stinger GT on varustettu 3,3-litraisella tuplaturbo V6 Lambda II -bensamoottorilla, jonka odotetaan tuottavan tehoa 365 hv ja vääntöä 510 Nm. Kia tavoittelee Stingerille 5,1 sekunnin kiihtyvyyttä 0­–100 km/h.

Kia Stinger saapuu Suomeen ensi syksynä.