Kia Optima farmari tarjoaa tyyliä ja tilaa

Uutiset

Kia esittelee Geneven autonäyttelyssä täysin uuden Kia Optima Sportswagonin maaliskuun alussa. Sportswagon on Optima-mallin farmariversio, joka on samalla Kian kaikkien aikojen ensimmäinen D-segmentin farmari.Sportswagon on saanut vaikutteensa viime vuonna Geneven autonäyttelyssä esitellystä SPORTSPACE-konseptimallista. Optima Sportswagon tarjoaa häikäisevän muotoilun lisäksi korkealaatuiset sisätilat ja monikäyttöisen farmarin ominaisuudet.

”Optima on tärkeä tuote Kialle Euroopassa ja se lisää läsnäoloamme tässä erittäin tärkeässä segmentissä. Euroopassa kaksi kolmasosaa kaikesta D-segmentin myynnistä, ja kolme neljäosaa yritysmyynnistä, tehdään farmareilla. Optima Sportswagon tulee näyttelemän tärkeää roolia uusien yksityis- ja yritysasiakkaiden houkuttamisessa merkin pariin”, sanoo Kian Euroopan johtaja Michael Cole.

Optima Sportswagon on saatavilla bensiini- ja dieselmoottoreilla sekä 245-hevosmaisena GT-versiona. Optima Sportswagon on varustettu innovatiivisilla mukavuus- ja turvallisuusvarusteilla matkustajien turvallisuuden ja mukavuuden maksimoimiseksi.

Uusi Kia Optima farmari takaa

Kia Optima Sportswagon on luokkansa tyylikkäin auto, jossa korostuu pitkä, sulavalinjainen ja dynaaminen profiili. Sportswagonin pituus (4855 mm) ja leveys (1860 mm) ovat samat kuin sedan-mallillla, mutta farmarimalli on 5 millimetriä korkeampi (1470 mm) isomman tavaratilan mahdollistamiseksi.

Optima Sportswagonin muotoilua määrittävät muusta Kia-mallistosta tutut terävät linjat ja virtaviivainen profiili. Auto on keulasta täysin yhteneväinen näyttävän sedan-mallin kanssa. Sportswagonin vahva hartialinja jatkuu takana kuitenkin pidemmälle muodostaen tyylikkäälle farmarille vaikuttavan ulkomuodon.

Täysin uusi Kia Optima Sportswagon tarjoaa ensiluokkaista sisätilojen mukavuutta. Sisätiloja hallitsee moderni, yhtenäiseksi muotoiltu ohjaamo. Laatuvaikutelmaa lisäävät korkealuokkaiset materiaalit. Sportswagon on saatavana useilla eri sisätilojen verhoiluvaihtoehdoilla.

Optima Sportswagon on varustettu älykkäällä teknologialla. Sportswagoniin tulee uusina ominaisuuksina Android Auto™ ja Apple CarPlay™ -järjestelmät, jotka mahdollistavat puhelimen sovellusten ja toimintojen käytön auton kosketusnäytön kautta. Sportswagoniin on saatavana 7” tai 8” kosketusnäyttö Kian uusimalla navigointijärjestelmällä (AVN). Tom-Tom-palvelulla varustettu navigointijärjestelmä tarjoaa muun muassa reaaliaikaisia liikenne- ja säätietoja kuljettajalle.

Täysin uusi Kia Optima Sportswagon on varustettu useilla turvallisuutta parantavilla varusteilla. Näitä ovat mukautuva vakionopeudensäädin (SCC), automaattinen hätäjarrutus (AEB), kaistavahtijärjestelmä (LKAS), kaukovaloavustin (HBA), nopeusmerkkien tunnistusjärjestelmä (SLIF), kuolleen kulman tunnistusjärjestelmä (BSD) ja risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä (RCTA).

Optima Sportswagon on varustettu langattomalla matkapuhelimen laturilla, joka lataa puhelimen automaattisesti auton keskikonsolissa.

Sportswagoniin on saatavana myös sähköisesti ohjattu jousitus (ECS), joka mukautuu ajo-olosuhteisiin reaaliajassa ja muokkaa vaimennuksen ominaisuuksia ajettavuuden ja matkustusmukavuuden maksimoiseksi.

Täysin uusi Optima Sportswagon tarjoaa monikäyttöistä tilaa ollen yksi luokkansa käytännöllisimmistä autoista. Sportswagonin tavaratila on 553 litraa (VDA) – 48 litraa suurempi kuin Optima sedanin. Sportswagon on varustettu älykkäällä sähkötoimisella takaluukulla. Lisää käytettävyyttä tuo kolmessa osassa (40:20:40) kääntyvä takapenkki, joka mahdollistaa esimerkiksi suksien tai lumilautojen lastaamisen keskimmäinen istuimen läpi takapenkkiläisten istuessa yhä mukavasti.

Optima Sportswagonin voimanlähteinä ovat 1.7 CRDi -dieselmoottori (141 hv & 340 Nm) ja 2.0 CVVL -bensamoottori (163 hv & 196 Nm). GT-versio on varustettu 2.0 T-GDI -turbomoottorilla (245 hv & 353 Nm). Dieselmoottoriin on tarjolla Kian uusi 7-vaihteinen DCT-kaksoiskytkinautomaattivaihteisto.

Kia Optima Sportswagon lanseerataan Delta Autossa lokakuun alussa.

Uusi Kia Optima Sportswagon mediassa