Uusi Kia Optima

Uutiset

Täysin uusi Kia Optima saapui Suomeen tammikuussa. Neljännen sukupolven Kia Optimassa yhdistyvät moderni muotoilu, ensiluokkainen laatu ja tekniset uudistukset. Uusi Optima tarjoaa aiempaa enemmän hienostuneisuutta ja parempaa ajettavuutta säilyttäen kuitenkin urheilullisen imagonsa, joka on tehnyt Optimasta Kian parhaiten myyviä malleja maailmanlaajuisesti.

Kian suunnittelutiimit pyrkivät tasapainoon uuden Optiman muotoilussa. Uusi Optima säilyttää mallin suosioon nostaneen urheilullisen identiteettinsä tarjoten samalla ensiluokkaista mukavuutta. Uusi kattavasti varusteltu Optima onkin suunniteltu vastaamaan erityisesti yritysautoilijan vaatimuksia. Optima tulee ensi vuonna saataville myös farmariversiona.

Uusi Kia Optima on kasvanut mitoiltaan. Auto on edeltäjäänsä pidempi, leveämpi ja korkeampi. Myös auton akseliväli (2805 mm) on kasvanut 10 mm. Uusi Optima (4885 mm) on 10 mm aiempaa pidempi. Leveyttä (1860 mm) auto on saanut lisää 25 mm ja korkeutta 10 mm (1465 mm). Muutokset mahdollistavat tilavamman ja mukavamman matkustamon, jossa on enemmän pää- ja hartiatilaa, paremmat takajalkatilat sekä suurempi tavaratila.

Optiman kylkiprofiilissa korostuvat mallin urheilullisuutta korostavat linjat. Auton takavalot myötäilevät hartialinjan nousua kohti korotettua tavaratilan kantta. Auton hartialinja muodostaa jatkeen etuvaloille luoden etu- ja takaosalle selkeän yhteyden. Sivuille ulottuvat kaarevat LED-takavalot antavat Optimalle modernin takailmeen. Nouseva, spoilerin muotoinen tavaratilan kansi, urheilullinen takapuskuri ja ovaalinmuotoinen pakoputki korostavat auton määrätietoista otetta tiehen.

Uusi Kia Optima on aiempaa hienostuneempi sisätiloiltaan tarjoten ensiluokkaisen ajonautinnon ja matkustusmukavuuden. Kian suunnittelijat ovat luoneet autolle modernin sisäilmeen, jossa ohjaamo on muotoiltu aiempaa yhtenäisemmäksi. Uusi kojelauta ja keskikonsoli tekevät ohjaamosta avaran. Kojelautaan on upotettu näyttävä 8” tuuman kosketusnäyttö.

Uuden Kia Optiman korirakenteessa on käytetty entistä vahvempia materiaaleja turvallisuuden parantamiseksi. Korista 50 prosenttia on tehty ultralujasta teräksestä, mikä on 150 prosenttia enemmän aiempaan malliin verrattuna. Kia Optima saavutti täydet viisi tähteä Euro NCAP -turvallisuustestissä.

Täysin uusi Kia Optima on varustettu useilla turvallisuutta parantavilla varusteilla. Näitä ovat mukautuva vakionopeudensäädin (SCC), automaattinen hätäjarrutus (AEB), kaistavahtijärjestelmä (LKAS), kaukovaloavustin (HBA), nopeusmerkkien tunnistusjärjestelmä (SLIF), kuolleen kulman tunnistusjärjestelmä (BSD) ja risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä (RCTA). Uuden Optiman sisältämä teknologia tekee siitä yhden D-segmentin innovatiivisimmista autoista. Uusi Optima on varustettu ensimmäisenä

D-segmentin autona mobiililaitteen langattomalla laturilla. Uutena ominaisuutena Optimaan on saatavana myös sähkösäätöinen jousitus (ECS).
Täysin uusi Kia Optima lanseerataan Suomessa tammikuun alussa. Optiman farmariversio saapuu markkinoille ensi syksynä. Optimasta tulee tuolloin tarjolle myös ladattava Optima PHEV -hybridiversio ja 245-hevosvoimainen Optima GT.

Uuden Kia Optiman hinnat alkavat 29 646  eurosta (voimassa 1.1.2016). Mallistoon kuuluu neljä eri varustetasoa: LX, EX, Business Premium ja Business Luxury. Jo LX-tason varustelu on kattava. Se käsittää muun muassa 7” TFT LCD -kosketusvärinäytön navigointijärjestelmällä ja peruutuskameralla, lämmitettävän ohjauspyörän, automaattisen kaksialueilmastoinnin, pysäköintitutkat edessä ja takana, sähkötoimisen käsijarrun ja vakionopeudensäätimen. Ylellinen Business Luxury -varustetaso sisältää edellä mainittujen varusteiden lisäksi mm. 360 around view -kamerajärjestelmän, sähkösäätöisen jousituksen, mukautuvan vakionopeudensäätimen, automaattisen hätäjarrutusjärjestelmän, langattoman matkapuhelimen latauksen, ilmastoidut etuistuimet, panoraama-kattoikkunan ja Harman/Kardon Premium -audiojärjestelmän.

Kia Optiman voimanlähteinä ovat 1.7 CRDi -dieselmoottori (141 hv) ja 2.0 CVVL -bensamoottori (163 hv). Optiman CO2-päästöt ovat alhaisimmillaan 110 g/km. Taloudelliseen ja vähäpäästöiseen dieselmoottoriin on tarjolla Kian uusi 7-vaihteinen DCT-kaksoiskytkinautomaatti (116 g/km).

Siirry uusien autojen sivuillemme ja selaa mallistoa »

Harkitsetko uutta Optimaa yrityksellesi? Ota yhteyttä yritysmyyntiimme »

Tutustu koeajoartikkeleihin lehtien sivuilla