Mitsubishi esittelee uudistuneen ASX-mallin

Uutiset

Mitsubishi esittelee Geneven autonäyttelyssä uudistuneen ASX-mallin sekä uuden eX Concept -crossoverin.Nämä antavat viitteitä Mitsubishin tulevaisuuden muotoilusta ja teknisistä innovaatioista.

Mitsubishin osasto käsittää Genevessä lehdistöpäivien aikana yhteensä 10 autoa. ASX:n tuotantomallin rinnalla nähdään myös näyttävä ASX GEOSEEK Concept, jossa korostuu auton seikkailullisuus.

Mitsubishi ASX on kompakti SUV, joka on noussut myyntimenestykseksi maailmalla. ASX:ää on valmistettu yhteensä yli 900 000 kappaletta vuoden 2010 ensiesittelyn jälkeen. Malli oli viime vuonna Mitsubishin toiseksi myydyin auto Euroopassa 46 940 kappaleellaan. Mitsubishi ASX on ollut suosittu myös Suomessa. ASX oli viime vuonna Suomen toiseksi myydyin auto luokassaan yli 1100 kappaleen ensirekisteröinnillään.

Uudistunut Mitsubishi ASX on saanut uuden Dynamic Shield -keulailmeen, joka esiteltiin uudessa Outlander-mallissa. Keulan muotoilu symboloi Mitsubishin kaupunkimaastureiden toiminnallisuutta ja luontaista turvallisuutta. Kolmiulotteinen kuvio puolestaan antaa vaikutelman liikkeestä. ASX:n uudessa keulailmeessä ajovalot integroituvat etusäleikköön. Tuloksena on luokkansa näyttävin crossover, jossa yhdistyy Mitsubishin edistyksellinen nelivetotekniikka ja urbaanin katumaasturin luonne.

Mitsubishi ASX on saatavana bensa- ja dieselmoottoreilla etu- sekä nelivetomalleina. ASX-mallistossa esiteltiin viime syksynä taloudellinen ja vähäpäästöinen 1.6-litrainen DI-D-turbomoottori (114 hv). Uusi voimanlähde tulee tarjolle myös uudistuneeseen ASX:ään.

Uudistunut Mitsubishi ASX lanseerataan Suomessa ensi syksynä.