Kia Stinger esiteltiin Euroopassa

Uutiset

Kia Stinger on herättänyt paljon mediahuomiota. 

Kia Stingeristä on muodostunut jo etukäteen varteenotettava kilpailija saksalaisille premium-merkeille. 

Euroopassa Kia Stinger oli ensimmäistä kertaa tammikuussa Milanossa. Kia Stinger haastaa ennen kaikkea saksalaisten premium-merkkien automalleja, kuten BMW:n 4-sarjaa ja Audin A5:ta. Kokonsa puolesta uusi Kia Stinger onkin useita kilpailijoitaan tilavampi.

Myös ajettavuus on kunnossa, sillä suunnittelusta on vastannut Albert Biermann, joka on tullut tunnetuksi BMW M-sarjan johtajana. Stingeriin on myös luvassa, ensimmäistä kertaa Kian historiassa, sähkösäätöinen iskunvaimennus.

Kia Stingeriin tulee kolme moottorivaihtoehtoa. Kaksilitrainen nelisylinterinen bensaturbo tuottaa 255 hevosvoimaa. Huippuvääntö on 353 Nm. Kiihtyvyydeksi luvataan 6,0 sekuntia nollasta sataseen.

3,3-litraisesta tuplaturbo V6 Lambda II -bensamoottorista lähtee 365 hevosvoimaa ja 510 Nm:n vääntö. Tällä myllyllä Stinger ampaisee 5,1 sekunnissa sataseen. Huippunopeus on 270 kilometriä tunnissa.

Kia Stinger on kattavasti varusteltu. Varustelistalta löytyy muun muassa törmäyksen esto jalankulkijoiden tunnistimella, kuljettajan vireysvahti, kaistavahti, puhelimien induktiolaturi, monipuolinen tuulilasinäyttö, LED-ajovalot, kuolleen kulman varoitin ja automaattinen ajonopeuden säädin. 

Lehdistössä:

Kian uusi huippumalli jahtaa saksalaisia premium-kilpailijoita | Kauppalehti

Kialta GT uutuus - vaihtaisitko saksalaisen tähän tehopakkaukseen? | Iltalehti 

Kia Stinger GT – sporttipiikki saksalaisten nahassa | Moottori