Kun autosi käy huollossa lähes itsestään

Artikkelit

On maanantai iltapäivä ja ensimmäiset toimistotyöläiset lähtevät kotia kohti. Itse olen myös jo parkkipaikalla. En ole kuitenkaan lähdössä kotiin, vaan agendalla on tutustua Deltan OmaKuski –palveluun.

Pienen odottelun jälkeen pihaan kurvaa auto, josta astuu salskea nuori mies ponnekkaalla askeleella. Asiakas tulee myös lähes samalla hetkellä hakemaan juuri huolletun autonsa avaimia parkkipaikalta.

Pikaisen sananvaihdon ja kättelyn jälkeen asiakas lähtee hymy suin takaisin toimistolle.

”Taas yksi onnellinen asiakas”, toteaa Deltan OmaKuski Konsta Jaakkola hymyillen.

Jaakkolalle, kuten myös asiakkaille palvelu on uusi. Deltan OmaKuski-palvelu on aloittanut toimintansa vasta huhtikuussa. Palvelu on kuitenkin kysynnän kasvaessa laajentunut nopeasti ja kattaa tällä hetkellä PK-seudun, Oulun ja Tampereen alueet.

Deltan OmaKuskin ideana on, että asiakkaan ei enää tarvitse lähteä itse viemään autoa huoltoon, vaan auto noudetaan ja palautetaan asiakkaalle helppoon paikkaan.

”Monelle kiireiselle ihmiselle on todella helpottavaa, kun ei tarvitse enää lähteä itse viemään autoa huoltoon kesken työpäivän. Aikaa vapautuu muuhun tekemiseen”, toteaa Jaakkola.

OmaKuski-palvelun asiakasmäärät ovat myös kasvaneet nopeasti tietoisuuden levitessä.

”Asiakaskunta ja autot ovat vaihtelevat paljon. Huoltoon vietävät autot saattavat olla menossa katsastukseen tai ihan vaan renkaiden vaihtoon. Autotkin vaihtelevat yhtä lailla. Skaala on aina uutuuden kiiltävistä business autoista useita vuosia elämää nähneisiin maantieratsuihin ”, kertoo Jaakkola.

Itse asiakkaat ovat myös erilaisia. Jaakkolan mukaan asiakkaat haluavat vaihtelevasti tietoa auton kulusta huollon aikana. Toiset haluavat tietää lähes reaaliajassa mitä auton kanssa tehdään, kun taas toisia kiinnostaa vain nouto- ja palautusaika.

”Tärkeintä on kuitenkin se, että jokainen asiakas saa tarvitsemaansa palveluaan haluamalla tavalla. Niistä ne parhaat asiakaskokemukset muodostuvatkin”

 

Lue lisää Deltan OmaKuski-palvelusta

 

Teksti: Ari Lamminen